viernes, 16 de julio de 2010

L'alumnat de la UB, pel boicot a Israel


Una altra batalla guanyada per la causa Palestina. L'estudiantat de la UB, a través del seu òrgan de representació, aposta pel boicot acadèmic a Israel com a mesura de pressió per finalitzar amb la barbàrie portada a terme constantment per l'Estat sionista.|| Font de la notícia: AEP||

En la darrera reunió del Consell de l'Alumnat de la UB, òrgan on estan representats els i les estudiants d'aquesta universitat, va ser aprovada una resolució, a proposta de l'AEP-Associació d'Estudiants Progressistes, per la qual es posicionava pel boicot acadèmic a Israel com a mesura de pressió contra l'aplicació de l'apartheid que es fa en aquest país, així com per la vulneració dels drets humans que es produeix sovint.

Els punts acordats en la reunió de l'1 de juliol foren:

  1. La paralització de tota col·laboració de les universitats públiques, en general, i de la Universitat de Barcelona, en particular, amb les universitats de l'Estat d'Israel, entenent que les institucions d'un Estat que practica l'Apartheid són il·legítimes, els valors de les quals mai podran ser democràtics i no aportaran res al progrés de la nostra societat.

  2. Eliminar el traspàs de patents o coneixements cap a institucions, grups o empreses dedicades a la recerca, sobre tot aquelles relacionades amb la indústria de la guerra, israelianes o que tinguin vincle amb Israel. No podem tolerar que amb els diners públics es faciliti l'extermini de la població dels Territoris Palestins Ocupats.

  3. La paralització de tot programa de col·laboració entre el Departament d'Innovació, Universitat i Empresa, i l'Estat d'Israel, entenent que una institució democràtica com la Generalitat de Catalunya no pot col·laborar pas amb un Estat que segrega la seva població, projectant l'expulsió d'una part.

A la vegada es clarifica que es tracta d'un posicionament antisionista, que no pas antisemita. Així mateix, es va acordar portar-ho a la propera reunió del Claustre per a que es debati i es sotmetin a votació aquestes reivindicacions.

No hay comentarios:

Publicar un comentario